+358 45 67 00 803 Tekniikantie 12 02150 Espoo

Ajankohtaista

Helsingin Sambakarnevaali 2019

Olen käynyt useana vuonna kuvaamassa Helsingin sambakarnevaalien kulkuetta. Sambaajien värikkäät vaatteet ja rytmikäs musiikki ovat pirteä kesän aloitus ja valokuvaajan ilonaihe. Tämän vuoden kuvia galleriassani

Kulkueessa Suomen eri sambakoulut esittävät teemaan liittyviä lauluja. Tämän vuoden pirteät esitykset ovat ostettavissa myös mp3-tiedostoina (12 euroa). Joissakin laulutaito jättää toivomisen varaa, mutta sambarytmit antavat kuulijalle mahtavan energialatauksen!

Helsingin kamariorkesterin kevätkauden päätös (2.6.2019)

Olen seurannut kuvaajana syksyllä 2018 perustettua Helsingin kamariorkesteria. Kevätkauden viimeinen konsertti pidettiin Temppeliaukion kirkossa 31.5.2019. Ohjelmassa oli Martinun, Kajanuksen ja Paciuksen musiikkia. Illan kruunasi lopuksi kuultu Mendelssohnin 4. sinfonia (”italialainen”), jonka iloinen ja energinen voima saatteli kuulijat sopivasti kesämoodiin. Olin kuvaamassa iltapäivällä pidettyjä harjoituksia ja illan konserttia. Temppeliaukion kirkko on kiinnostava ympäristö, jossa valo leikkii mukavasti esiintyjillä. Salissa harjoituksen aikana parveilleet aasialaiset turistit saivat kuulla Mendelssohnin säveliä, minkä he palkitsivat taputuksin. Kuvia harjoituksista ja konsertista galleriassani.

Onko kiinalaisissa verkkolaitteissa takaovia, kuten USA väittää? (22.5.2019)

Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota eskaloitui uudelle tasolle 20.5.2019, kun USA kielsi yrityksiään tekemästä yhteistyötä kiinalaisen Huawein kanssa. Kiellon seurauksena Huawei jää jatkossa mm. ilman Googlen palveluita, mikä vaikeuttaa sovellusten asentamista ja turvapäivitysten jakelua. USA epäilee Kiinan lisäävän 5G-verkon laitteisiin takaovia, joilla voidaan vakoilla liikennettä ja toteuttaa kyberhyökkäyksiä. Jos todisteita takaovista on, niitä ei ole annettu julkisuuteen. Ajatus on kuitenkin mielenkiintoinen. Pohdin asiaa blogissani

Google Translator ja tekoälyn rajat (16.5.2019)

Kun kustantajan nimenä on Mollusca Press (Nilviäispaino) ja työvälineenä Googlen kääntäjä, tuloksena on moskaa, jota ei saisi myydä kirjana — eikä enää myydäkään, sillä Adlibris veti teoksen pois myynnistä. Moby Dickin ”suomennos” kertoo jotain tekoälyn ja digitalisaation rajoista. Ainakin kaunokirjallisuuden kääntäjät saavat vielä pitää työnsä. Lue lisää blogistani.